astra

гр. Благоевград Моб.тел : 0886 / 844 416 Галя Златкова

БЛЕСТЯЩО ПРЕДСТАВЯНЕ НА МАЛКИТЕ ТАНЦЬОРИ ОТ ТФ „АСТРА“

В ПРЕСТИЖЕН НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС

С празнично настроение и много награди се завърнаха танцьорите от малката група на ТФ „АСТРА“- Благоевград от участието си в XI-я Национален конкурс „Път към славата" 2023, който се проведе в концертната зала на Руския културно-информационен център / РКИЦ / – гр. София в Деня на Националния празник на България - 3 март 2023 г.. Малките танцьори бяха силно въодушевени от предстоящото събитие и амбицирани да покажат пред журито, пред многобройната публика и другите участници в конкурса, на какво са способни. Много уверени в себе си и устремени към победата, талантливите деца успяха да се представят блестящо.  Много красота и детски усмивки бликаха от сцената, а перфектно изиграните танци, оригиналното решение на костюмите и интересните хореографии, бяха впечатляващи. Худ. ръководител Галя Златкова благодари на прекрасните си деца, щастлива и доволна от участието им в този своеобразен празник на красотата и на таланта. Малките танцьори оправдаха доверието й, като успяха да представят ТФ "АСТРА" - Благоевград  в най-добра светлина.

Танцьорите бяха оценявани от жури в състав: Проф.д.изк. Анелия Янева – хореограф-режисьор, ръководител на специалност „Съвременна хореография в ЮЗУ „Н. Рилски“- Благоевград, Татяна Янева – Прима-балерина и Балетмайстор в Националния Музикален Театър – София и Цветанка Гергинова – водещ експерт и преподавател на принцип „Еспирал“,

Всички с нетърпение очакваха резултатите от конкурса. Награждаването се проведе на другия ден в Дом на културата „Средец“ София.

 ГАЛЕРИЯ СНИМКИ

ПЪРВО МЯСТО В СТИЛ „ХАРАКТЕРНИ ТАНЦИ“ – МАЛКА ГРУПА II възр.група 8 – 10 г., за танците „Малките каубойки“, хореография Галина Златкова и "Полъх от Япония", хореография Диана Рекарска.

УЧАСТНИЦИ: Дия Василева Достумска, Криста Лъчезар Войнова, Тиана Руменова Траева, Ема Боянова Рекарска, Йордана Николаева Манова, Валерѝ Георгиева Николова, Моника Радославова Олева, Мартина Иванова Спасова и Дара Иванова Спасова.

2-ро място в СТИЛ „СЪВРЕМЕНЕН/МОДЕРЕН“, II възр.група 8 – 10 г. за дуета Дия Достумска и Криста Войнова с танца „Въздушен екипаж“

3-то място в СТИЛ “СЪВРЕМЕНЕН/МОДЕРЕН“- IV възр.група 14 – 18 години за дуета Дия Достумска и Мартина Спасова с танца „Като теб“. Хореографията на двата дуета е на Юля Гайдаржи.

ТАНЦОВА ФОРМАЦИЯ „АСТРА“ – БЛАГОЕВГРАД, бе удостоена с парична награда 300 лв., осигурена от Синдиката на българските учители / СБУ /, с Председател д. ик.н. Янка Такева, под чийто патронаж се провежда конкурса „Път към славата 2023“

Талантливите танцьори получиха, също така и официална покана от Арт център „Кърнолски“ за участие в Международен танцов фестивал в гр. Римини, Италия с 50 % намаление на таксата.

 Благодарим на журито за обективната оценка на представените от ТФ „АСТРА“ танци и за отличията, с които ни удостоиха.

Специални благодарности на организаторите на конкурса от Арт център „Кърнолски“ в лицето на Директора на конкурса: г-жа Снежана Полихронова – Кърнолски и на техните съорганизатори: Дом на културата „Средец“ София, за съдействието на Съюза на българските Музикални и Танцови дейци и Регионален инспекторат по образованието – гр. София. Перфектна организация, перфектни условия за провеждане на конкурса.

 И не на последно място, Галя Златкова изказа своята специална благодарност към родителите на тези прекрасни деца, които през цялото време бяха до нея, като съдействаха активно за участието на малките танцьори от ТФ „АСТРА“ в този престижен конкурс и за осъществяване на това незабравимо за тях преживяване.