astra

 

 

 

 

гр. Благоевград

Моб.тел : 0886 / 844 416

Галя Златкова

 


 

УСПЕШНО ПРАДСТАВЯНЕ НА ТФ"АСТРА"

В ПЪРВИЯ ОТВОРЕН НАЦИОНАЛЕН ТАНЦОВ

 ФЕСТИВАЛ "БОРОВЕЦ ТАНЦУВА"

 

 

 

С две първи награди в двете възрастови групи от 8-11 год. и от 12-15 години и два приза за отлично представяне, се завърнаха от участието си в I-ви Отворен Национален Танцов Фестивал "БОРОВЕЦ ТАНЦУВА" талантливите момичета от Танцова формация "АСТРА"с худ.ръководител Галя Златкова. Фестивалът се проведе на 21 и 22 ноември 2015 год. в курорта Боровец. Участваха танцови състави от цялата страна. Организатори бяха БСТФ.

 

 

Доволни и щастливи от представянето си, момичетата си обещаха и в бъдеще да печелят първите места от участия в наши и международни конкурси и фестивали

XII МЕЖДУНАРОДЕН ФОЛКЛОРЕН ФЕСТИВАЛ

"МАЛЕШЕВО ПЕЕ И ТАНЦУВА"-  с. Микрево

9, 10 и 11 октомври 2015 година

 

Международният фолклорен фестивал "Малешево пее и танцува", който се провежда за дванадесета поредна година в с. Микрево, общ Струмяни се превърна в уникален културен мост между народите, който чрез магията на песента и танца, прекосява граници и разстояния и оставя дълбока емоционална следа в сърцата на ценителите на автентичния фолклор и традиции.

Повече от 4000 участника от 12 държави взеха участие в този международен форум. Освен българските участници своето изкуство през трите фестивални дни показаха на откритата сцена на площада и в залата на Културния дом, състави и изпълнители от Гърция, Македония, Сърбия, Турция, Чехия, Унгария, Грузия, Литва, Молдова, Беларус и Косово.

Очарованието на фестивала тази година, беше подсилено и придоби нов облик с присъствието на красивите момичета от "АСТРА", с худ ръководител Галя Златкова, които бяха избрани и поканени да участват в официалното откриване на фестивала от постановчика на церемонията Маргарита Братоева. Танците "Притури се планината" и "Самодивска омая", на които също г-жа Братоева е постановчик и хореограф, се вплетоха чудесно в интересния замисъл на сценария по откриването.

 

 

Двата танца, с ярко подчертани фолклорни мотиви в музиката и интересно решение на костюмите в съвременен стил с лека загадка на народна носия, заедно с прекрасното излъчване на момичетата и перфектното им изпълнение, дадоха цвят, младост и  много настроение на сцената и в залата.

Пламъкът на огъня, който беше запален при откриването на фестивала, ще остане да гори завинаги в сърцата на изпълнителите и ще подържа живи народностния дух и любовта на хората към българското фолклорно изкуство и към България.

Момичетата от ТФ"АСТРА" и техния худ.ръководител Галя Златкова се завърнаха емоционално заредени и доволни от успешното си представяне на сцената. / ВИЖ АЛБУМ /

 

IX МЕЖДУНАРОДЕН ТАНЦОВ ФЕСТИВАЛ

"ЗАЕДНО ПОД ДЪГАТА"

Благоевград, 3 октомври 2015 година

 

 

Младежи от България, Гърция, Сърбия и Македония танцуваха на една сцена в IX Международен танцов фестивал „Заедно под дъгата“ в Благоевград. Над 500 участника в 28 състава показаха стил, класа и цвят в зала „Яворов". В превърналия се в традиция фестивал, освен представители на танцовите формации в Благоевград, се включиха мажоретни състави, брейк групи и балети от Дупница, Перник, Симитли, село Долно Осеново, с. Мрамор, Разлог, Крупник, Якоруда, Белица, Добринище, Сандански, Гоце Делчев и гости от Серес, Гърция, Делчево, Македония и Културен център Власотинци-Сърбия.

Домакините от Община Благоевград бяха представени от  Танцова формация „АСТРА“, Мажоретен състав "Бижу", ТК „Карат“, „ТФ „Силвана Денс“, КСТ „Благоевград“, Танцово студио „Дежа Вю“, Хип-хоп формацията „Екс крю“ и ТФ „Божана“, които показаха своите танци на фона на световни музикални хитове. Концертът премина в три части, като един дълъг спектакъл от цели 3 часа, който се превърна в своеобразно състезание, на което всеки състав участваше в надпреварата да покаже на сцената най-доброто от своя репертоар и танцови умения. 

ТФ"АСТРА" с худ. ръководител Галя Златкова, беше представена от водещата на програмата Силвия Домозетска във втората част на концерта, като един от най-дългогодишните състави на Благоевград с 29-годишна история, който достойно представя града ни навсякъде и заслужено печели големи награди в страната и чужбина. Изпълнението на "АСТРА" беше неоспоримо доказателство за това. С един  от най-добрите си тематични танци "Самодивска омая", постановка на хореографа Маргарита Братоева, красивите момичета от формацията направиха "спектакъл в спектакъла", с който внесоха стилово разнообразие в програмата и успяха да приповдигнат настроението на зрителите в залата. С превъзходното си изпълнение, подплатено със завладяваща музика, перфектна хореография, професионално осветление, много динамика и артистичност, те заслужено получиха най-силните аплодисменти на публиката, оценката на която винаги е била най-добрия критерий за тяхното представяне на танцовата сцена.

 

 

Фестивалът нямаше конкурсен характер, но  обединението и възможността за изява на талантливите деца и младежи танцьори е една от целите на организаторите от Община Благоевград и Общински младежки дом. Ръководителите на съставите бяха удостоени със статуетки за участие, които са реверанс към усилията им да обединят децата и да им покажат красотата на танца.

 

ВТОРИ МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ "МОРСКА ЗВЕЗДА"
4 - 7 юни 2015 г., Катерини Паралия, Гърция

 

 

Танцова формация „АСТРА” с худ.ръководител Галя Златкова, прибави още една звезда към своята биография, този път „МОРСКА”, с участието си във Втория международен фестивал „МОРСКА ЗВЕЗДА”, който се проведе от 4-и до 7-ми юни 2015 г. в Катерини Паралия, Гърция.
Талантливите момичета от формацията защитиха името си с блестящото представяне на фестивала, като представиха достойно Община Благоевград на международна сцена. Много усмивки и ведро настроение, създадоха децата от състава в минувачите и гостите на фестивала с преминаването на дефилето по централните улици на фестивалния град, а после и със сценичната си изява.

Със своя богат танцов репертоар и перфектно изпълнение на танците, красивите момичета на „АСТРА”, заслужено получиха похвали и поздравления от организаторите и спечелиха бурните овации на публиката.

 

          

 

Радостни и доволни от участието си, танцьорите от „АСТРА” се завърнаха с Плакет и грамота за отличното си представяне на фестивала. 

 / ВИЖ АЛБУМ /

 

ДЕН НА ДЕТЕТО

1 юни 2015 г., гр. Кочериново

 

ТФ"АСТРА" с худ.ръководител Галя Златкова, гостува за втори път в гр.Кочериново. Този път състава взе участие в концерта, организиран от Община Кочериново, по случай Деня на детето. На импровизираната сцена в центъра на града, талантливите момичета от "АСТРА" представиха три от своите танци - "Момичето и клоуните", "Малките каубойки" и "Зумба". Умело подбраните танци, красивите костюми и блестящото изпълнение на малките таланти от "АСТРА" създадоха празнично настроение и много радостни усмивки по лицата на присъстващите деца и родители на концерта.

 

 

УСПЕШЕН ДЕБЮТ

На 1 юни 2015 година, 11-то ОУ "Христо Ботев" чества своя 25 годишен юбилей в зала "Яворов". В празничния концерт, по покана на училищното ръководство, участва ТФ"АСТРА" с худ. ръководител Галя Златкова.

 

 

Този празник беше неповторим не само за учениците и учителите, но и за част от момичетата от формацията - Ивана Николова, Симона Никленова и Теди Котева - новото попълнение на един от най-впечатляващите танци на формацията "Самодивска омая".

Силно желание за изява и "предконцертна треска", виждаме в очите на красивите и талантливи танцьорки на "АСТРА" , преди дебюта им в новия тац.

 

"ЛИТЕРА ЕКСПО 2015"

ТФ"АСТРА" с худ.ръководител Галя Златкова взе участие в Празничния концерт по повод дните на литературното изложение "ЛИТЕРА ЕКСПО 2015", който се състоя на 13 май от 17.00 часа на откритата сцена на пл."Македония", Благоевград. Събитието бе част от културната програма на община Благоевград. Момичетата на "АСТРА" за пореден път очароваха своята публика и гостите на града с невероятните си изпълнения на сцената.

 

3 МАРТ - НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА БЪЛГАРИЯ

С тържествено честване бе отбелязан 3-ти март в гр. Кочериново. Началото бе поставено с издигане на българското знаме под звуците на националния химн, изпълнен от градския духов оркестър. По традиция ритуалът бе извършен от кмета на общината Иван Минков.

 

 

По покана на кмета на гр. Кочериново, ТФ"АСТРА" с худ.ръководител Галя Златкова взе участие в Концерта, посветен на Националния празник на България, който се състоя на градския площад.

В същия ден, талантливите танцьори от "АСТРА" участваха и в концерта,  организиран от Община Благоевград на пл."Македония" в областния град. Със завидното си изпълнителско майсторство, момичетата от формацията завладяха сцената и заслужено бяха аплодирани от публиката на Благоевград.