astra

 

 

 

гр. Благоевград

Моб.тел : 0886 / 844 416

Галя Златкова


 

НА ГОСТИ В ДОМА ЗА СТАРИ ХОРА “СВ.МИНА”

с. ПАДЕШ, ОБЩИНА БЛАГОЕВГРАД

 

 

На 21.12.2011 г., по идея на родителите си, най-малките танцьорки от Танцова формация "Астра" посетиха Дома за стари хора “Св.Мина” с. Падеш, Община Благоевград. С програма, включваща танци и стихотворения, те поздравиха пребиваващите там около 50 възрастни хора, по случай предстоящите Коледни празници и ги почерпиха със специално приготвени за тях погачи и сладкиши. Инициативата, организирана изцяло от родителите на децата, беше подкрепена от худ. ръководител на "Астра" г-жа Галя Златкова, която освен за развитието на техните таланти и танцови умения, усилено работи за възпитанието им в дух на толерантност и доброта. Децата бяха посрещнати от домакините на изявата с радост и умиление. С лъчезарните си усмивки и детска непринуденост те стоплиха душите и сърцата им. Този малък жест разчувства много възрастните хора. На раздяла те си пожелаха весела и щастлива Нова година и  повече такива срещи между поколенията в бъдеще.

 

КОЛЕДНА БЛАГОТВОРИТЕЛНА ВЕЧЕР
С УЧАСТИЕТО НА ТФ"АСТРА" - 17.12.2011 г.

 

 

Дамите от "Движение - Ние жените" Благоевград празнуваха заедно настъпващия светъл празник Рождество Христово и Нова година. Традиционно, наред с веселбата, усилията бяха насочени към благотворителна цел, с убеждението че помощта е добра, когато е навременна. С проведената блоготворителна томбола бяха събрани средства за Областния диспансер за психични заболявания и три социално слаби семейства.  Утвърдени професионалисти, дами от политиката, членове на движението и симпатизанти бяха обединени в желанието да бъдат полезни, да бъдет част от тази светла искра на Коледа, която ни прави по-добри и подкрепиха благородната идея.  За доброто настроение на тържеството играха прекрасните  момичета на ТФ"Астра" - с ръководител Галя Златкова.

 

С ГРАНДИОЗЕН КОНЦЕРТ В ДТ"Н.ВАПЦАРОВ"ТФ "АСТРА"

ОТБЕЛЯЗА СВОЯ 25-ГОДИШЕН ЮБИЛЕЙ

 

С грандиозен концерт на 17.10.2011 г. от 18.30 часа, в ДТ "Никола Вапцаров"-Благоевград, Танцова формация "АСТРА" с худ. ръководител Галя Златкова, отбеляза своя 25-годишен юбилей. В тържествения концерт участваха няколко поколения танцьори, преминали през школата на танцовата формация. С разнообразие на багри и цветове се отличаваха костюмите на танцьорите, изработени по проект на ръководителката на "АСТРА" Галя Златкова специално за юбилея. Сценографията пък е дело на момичетата от формацията, които с много вкус и умение сами подредиха сцената. Изящество, хармония, финес, елегантност, стил, красота и талант лъхаха на сцената отвсякъде. През цялото време на концерта гледката беше възхитителна. Концертът, който се подготвяше няколко месеца, ще остави следа от емоции и красиво преживяване за всички зрители в залата, която избухваше в непрекъснати аплодисменти от красотата и артистичното интерпретиране на танците, които представиха пред публиката малките и по-големи участнички в Танцова формация "АСТРА".

Ръководителката Галя Златкова благодари на своите момичета за любовта им към танцовото изкуство и за тяхната всеотдайност в работата на формацията, като публично изрази своята увереност, че нейните момичета ще бъдат белязани с красотата на танца за цял живот. Тя благодари и на всички, които помогнаха този Концерт-спектакъл да стане реалност и без чиято помощ това нямаше да се случи в пълния си блясък.

За дългогодишната творческа дейност в сферата на танцовото изкуство, изключителни заслуги и принос за утвърждаването и развитието на Танцова формация” Астра” и по повод честването на 25-годишния и юбилей, грамота и картина китайска живопис получи ръководителката на формацията Галя Златкова от екипа на Младежки дом - Благоевград. Всички дългогодишни танцьори получиха грамоти за принос в танцовото изкуство и развитието на културата в Благоевград.

Културните институти, общественици и приятели отрупаха сцената с цветя в знак на благодарност за дългогодишното сътрудничество и участието на Танцова формация “Астра“ в културния живот на Благоевград. След концерта момичетата на "АСТРА" духнаха свещичките на юбилейната торта на коктейл, специално подготвен от техните родители за всички гости и приятели на формацията.


 

ЧЕСТИТО НА НАЙ-МАЛКИТЕ ШАМПИОНКИ

НА ТАНЦОВА ФОРМАЦИЯ "АСТРА"

 

 

С КУПА за ПЪРВО МЯСТО, грамоти и медали се завърнаха най-малките участници на Танцова формация „АСТРА” от  участие в VI  НАЦИОНАЛЕН ТУРНИР по характерни, класически танци, етно шоу и танцово шоу, ориентал, джаз танц, модерен танц, хип-хоп, диско денс, латино шоу, MTV DANCE и синхро денс "ТАНЦОВА ВЪРТЕЛЕЖКА" в зала "Триадица", гр.СОФИЯ на 22.05.2011 год. за ЛАТИНО ШОУ във възрастова категория до 8 години. Щастливи и доволни от представянето си, децата се покачиха на най-горната стълбица в турнира, но най-доволна и радостна от постиженията им е тяхната ръководителка г-жа Галя Златкова.

 

ДЕН НА ЕВРОПА

 

 

На 8 май 2011 г., за втора поредна година парк "Бачиново" беше домакин на Европейски пикник, организиран от Община Благоевград в рамките на Дните на Европа. По традиция по алеята около езерото  бяха разположени информационни щандове на посолствата на страните членки на ЕС и Институциите на Европейския съюз.
И този път специално място в празничната програма бе отредено на децата на Благоевград, които  пяха и танцуваха на специално изградената за пикника сцена, и активно се включиха в конкурса за най-добра детска рисунка на тема “Заедно в Европа”.

Момичетата от средната група на Танцова формация "АСТРА" представиха най-новия си танц "Кадрил" и  въпреки мрачното време, успяха да създадат ведро настроение сред гостите на пикника.


ЯРКИТЕ МАЛКИ ЗВЕЗДИ НА БЛАГОЕВГРАД

17 март 2011 г., зала „Яворов”

 

 

Концерт „Ярките малки звезди на Благоевград” представиха пред благоевградска публика деца от Дом за деца лишени от родителски грижи „Св. Николай Мирликийски” и Танцова формация „Астра” към Младежкия дом. Концертът беше подготвен в сътрудничество с клуб „Добро общество” към АУБ и Международната асоциация на студентите по икономика и бизнес AIESEC, които поддържат тесни контакти с възпитаниците на ДДЛРГ от 6 години. В  програмата бяха включени популярни български и чуждестранни песни и атрактивни танцови изпълнения. През цялото време, бурни аплодисменти огласяха препълнената зала, а това беше признанието на публиката за талантливите деца на Благоевград.

 

ПЕТИ НАЦИОНАЛЕН ТАНЦОВ ФЕСТИВАЛ

"РИТЪМЪТ В СЪРЦЕТО МИ"

 06.03.2011 г., ТЕАТЪР "СОФИЯ"

 

 

Чаровните танцьорки на "Астра" оправдаха в пълния смисъл на думата целта на организаторите на фестивала да представят на зрителя пъстрия спектър на съвременното танцово изкуство, като  с красотата и разнообразието на своите танци, успяха да завладеят сърцата на публиката и да я накарат да усети магията на движението и богатството на музикалната интерпретация.

С четири отличия за принос в развитието на танцовото изкуство и една парична награда, доволни и щастливи от участието си в Петото издание на Националния Танцов Фестивал „Ритъмът в сърцето ми“ се завърнаха момичетата от ТФ "АСТРА" с художествен ръководител Галя Златкова.

Организатори на фестивала са Народно читалище „Света София – 1997”, Столичен общински съвет и Сдружение „Център по интереси "Космос”. В него участваха 40 групи от цялата страна с над 100 танца в четири направления - улични танци; танци по двойки; класически и характерни танци и съвременни и забавни танци.

Участниците бяха журирани от професионалисти от най-високо ниво - премиер солиста на Националния балет – Росен Канев, Алфредо Торес - балетист от Куба и Росен Михайлов - артист, хореограф и педагог, преподавател по съвременни танцови техники в Националното училище по танцово изкуство.

Танцова формация "Астра" се представи със седем танца, като уникалното в тяхната изява бе участието на малките групи, които бяха без аналог на сцената като възраст - едва на 5 и 7 години. Овации  получи и изпълнението на танца „Орисия", във възрастова група до 18 години.

 

ДЕН НА САМОДЕЕЦА

 

 

Денят на самодееца беше отбелязан от Общински младежки дом - Благоевград, с Концерт под надслов "Пеем и танцуваме за вас, приятели", на 28.02.2011 г. в Регионалния исторически музей. Участие взеха самодейните състави при дома. С красиви и елегантни костюми момичетата от ТФ "Астра" отново представиха с финес  пред многобройната публика своите танци.

Грамоти за активно участие и принос в творческата дейност на Младежкия дом получиха Теодора Георгиева, Ани Ризова, Кристина Цанева и Кристина Златкова от Танцова формация "АСТРА".

 

ПОЗДРАВИТЕЛЕН КОНЦЕРТ

в ДОВДЛРГ "Св.Николай Чудотворец"

23.02.2011 година

 

 

Малките танцьорки от Танцова формация "АСТРА"  участваха в Шоу "Зодиак", организирано от Младежки дом - Благоевград на 23.02.2011 година в Дома за деца лишени от родителски грижи "Св. Николай Чудотворец" - Благоевград. Те  поздравиха родените през м. февруари  деца от дома с отлично изпълнение на своите танци и получиха бурни аплодисменти от тях и всички гости на тържеството.