astra

 

 

 

гр. Благоевград

Моб.тел : 0886 / 844 416

Галя Златкова

 


 

VI ДЕТСКИ ЗИМЕН ФЕСТИВАЛ НА ИЗКУСТВАТА "СРЕБЪРНА ЗВЕЗДА"

16 - 17 декември 2017 г., София

С много награди и отличия се завърнаха вчера талантливите танцьори от ТФ "АСТРА" от участието си Детския фестивал на изкуствата "Сребърна звезда" 2017, който се проведе в Модерен театър, гр. София. Те получиха купа и грамота за отлично представяне и за особен принос в изграждането и формирането на културната ни идентичност, чрез танцовото изкуство, дипломи и медали за всички участници и специалната награда на журито - квота за участие в Балканска танцова олимпиада през м. март 2018 в гр. Ниш, Сърбия.

Доволна и щастлива от успеха на формацията, г-жа Галя Златкова благодари на момичетата за техните постижения през цялата творческа 2017 година. Така през последния хубав и топъл декемврийски ден, ТФ "АСТРА" приключи творческия сезон за тази година и затвърди позициите си на едно от челните места в страната.

 / ГАЛЕРИЯ СНИМКИ /

Коментар на Верка Ангелска във фейсбук:
"Талант, стил, елегантност, финес, феерия от многоцветни костюми и много красиви момичета -  това е Танцова формация "Астра".  През годините доказахте, че винаги сте номер едно. Тук искам да поздравя и невероятната "Армия" на родителите, които са неуморен помощник във всяка изява на сцената. Бъдете здрави, все така сплотени и продължавайте да пчелите всички награди! Весели празници!"

 

ТАНЦЬОРИ ОТ БЪЛГАРИЯ И СЪРБИЯ ИЗЖИВЯХА ЗАЕДНО

ВЪЛШЕБСТВОТО НА ТАНЦА НА БЪЛГАРСКА СЦЕНА 

Талантливите танцьори от Танцова формация „АСТРА“- Благоевград, с художествен ръководител Галя Златкова зарадваха своите почитатели и любителите на танцовото изкуство с блестящ концерт „ВЪЛШЕБСТВОТО НА ТАНЦА“, който се проведе на 02.12.2017 г. в театралната зала на АУБ в Благоевград и беше организиран съвместно с техните приятели от Културен център за изкуство „FANTASY”, гр. Власотинци и гр. Лесковац, Сърбия с ръководител Новица Джокич - вицепрезидент на Танцовата федерация по спортни и състезателни танци в Сърбия.

Вълнуващ спектакъл, в който над 60 танцьори от "АСТРА" и "FANTASY" повече от един час и половина демонстрираха пред публиката своите умения и талант. Всички заедно, те успяха да изживеят вълшебството на танца на сцената и да накарат зрителите в препълнената зала да им повярват, защото всяко движение е една дума, а те имаха какво са разкажат на многобройната публика. И заслужено получиха нейните силни аплодисменти.

Един много динамичен концерт, с голямо разнообразие на танцови стилове и интересни хореографии, които се редуваха един след друг на сцената. Богатият и разнообразен репертоар от характерни, модерни, съвременни, спортни и състезателни танци, красивите костюми и перфектното изпълнение на танцьорите не позволиха на публиката да си поеме дъх.

Популярната поп и джаз певица MINA, която беше официално поканена от организаторите да вземе участие в концерта, поздрави танцьорите за прекрасните изпълнения с авторската си песен "Остава"

 

На финала домакините от ТФ "АСТРА" връчиха на своите гости от Сърбия поздравителен адрес, кошница с цветя и сувенири, като им пожелаха да продължат и занапред да изпълват сърцата на публиката с наслада и удовлетворение и аплодисментите на публиката да осмислят дните им и да ги зареждат с положителни емоции и радост!

След официалната церемония, доволни и щастливи от представянето си, танцьорите от България и Сърбия превърнаха сцената в своеобразен дансинг, на който продължиха да танцуват и да се веселят под звуците на диско музика, като взаимно си пожелаха повече такива срещи в бъдеще.

 

 

/ СНИМКИ: ИВАН ШАРКОВ /

Творческата 2017 година,  танцьорите от ТФ "АСТРА" ще закрият с участие в Детския зимен фестивал „Сребърна звезда“, който ще се проведе на 16 е 17 декември в Модерен театър, София.  Нека им пожелаем успешно представяне и да продължават все така да печелят награди и да радват публиката.


ПЪРВИ ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ НА МУЗИКАЛНОТО И ТАНЦОВО ИЗКУСТВО

"МАГИЯТА НА ВЕНЕЦИЯ" / 6 - 10 СЕПТЕМВРИ, ЛИДО ДИ ЙЕЗОЛО, ИТАЛИЯ /

 

Танцова формация „АСТРА” с худ. ръководител Галя Златкова се завърна от турне в Италия и заслужено може да се похвали с отличията от участието си във фестивала "МАГИЯТА НА ВЕНЕЦИЯ". В трите фестивални дни Танцова формация "АСТРА" участва с три възрастови групи, като показа общо 10 танца от своя репертоар и четири солови изпълнения на Диляна Стоянова и Ивана Спасова. С разнообразния си репертоар, многообразието от костюми, усмихнатите лица и перфектното изпълнение на танците и песните, прекрасните момичета на "Астра" успяха да завладеят публиката и да спечелят симпатиите на много от участниците във фестивала, с които завързаха нови приятелства.

 

Талантливите момичета от формацията бяха наградени с ПЛАКЕТ и Сертификат за цялостното представяне на състава.

 

Три от момичетата бяха отличени с индивидуални награди - за най-малкия участник - Дия Достумска и два сертификата за Диляна Стоянова и Ивана Спасова, които освен като танцьори се изявиха и като певици в музикалната част на фестивала. Наградите бяха връчени след Гала концерта на площад „Нембер“ от г-н Luca Maragoni, официален представител на Община Венеция, гр. Лидо ди Йезоло.

Худ. ръководител Галя Златкова остана изключително доволна от представянето на формацията във фестивала и с радост прие поканата на организаторите, която беше отправена към нея за участие на ТФ „Астра“ в следващите издания на фестивала.

Фестивалът "Магията на Венеция" се проведе в един от най-известните морски курорти на Италия, гр. Лидо ди Йезоло, където целогодишно се организират и провеждат различни фестивали, свързани с музика, изкуство, танци и др.

За първи път тази година, по инициатива на организаторите от СДЧП "Танцово студио Милениум" - Пловдив, в лицето на Цветомира Крумова и Виолета Минкова от българска страна и с любезното съдействие на Община Венеция, гр. Лидо ди Йезоло - Италия, беше организирана много вълнуваща среща на групите от българи, живеещи в чужбина и представителни танцови и музикални състави от България. Цели три дни, общо 27 групи и състави с над 650 участници, между които и състави от Англия, Германия и Испания / Ансамбъл „Фолклорна магия” Лондон, Англия, Танцова група „Нестинарка” гр. Розенхайм, Германия , Фолклорна формация „Сборенка” към Сдружение „Български език и култура” Берлин, Германия, Танцова формация „Северняци” гр.Сеговия, Испания, Dance Art “Rodina” към Асоциация „Родина” гр.Сеговия, Испания /, танцуваха и пяха на две сцени в курортния град – площад „Милано“ и площад „Нембер“. Фестивалът се превърна във форум на българщината и доказателство, че българинът където и да се намира ще съхрани българските традиции и винаги ще се нарича българин.

През цялото време преди концертите и по време на дефилето звучеше българска музика и се вееше българското знаме, а след края на всеки концерт се виеха кръшни български хора. Прекрасна инициатива, изпълнена с много вълнение и емоции за гостите и домакините на фестивала, които се хващаха на хорото и танцуваха с огромно удоволствие до късно вечерта.

С групата на „АСТРА“ пътуваха и много от родителите на танцьорите, които през цялото време се включваха активно в провежданите инициативи по време на фестивала, подкрепяха изпълненията на участниците с бурни аплодисменти и се радваха на успехите им, за което сърдечно им БЛАГОДАРИМ! Турнето беше съчетано и с екскурзия до гр. Верона и гр. Венеция, където танцьорите се запознаха с много от културните и исторически забележителности на Италия.

/ ВИЖ ОЩЕ СНИМКИ ТУК /

 

С КУПА И ПЕТ ПРИЗОВИ МЕСТА СЕ ЗАВЪРНА ТФ "АСТРА"

ОТ УЧАСТИЕ В XVIII МЕЖДУНАРОДЕН ДЕТСКИ КОНКУРС

"ЮЖНИ СЛЪНЦА"- ПЕТРИЧ 2017

 

 

Тази година 18-я по ред Международен детски конкурс „ЮЖНИ СЛЪНЦА”, който се проведе от 2 до 4 май в гр. Петрич, включваше четири направления за изява: пленер – живопис на тема „Мелодии от багри”; литературно творчество – есе, стихотворение на тема „България – приказка незабравима”; фолклорно надиграване; танцово изкуство. В четирите направления участваха 1 000 деца от България, Русия, Украйна, Киргизстан и Македония. Организатори на конкурса са: Министерство на образованието и науката; Национален дворец на децата; Общински детски комплекс Петрич и Община Петрич. Патрон на Международния детски конкурс „Южни слънца” е кметът Димитър Бръчков. 

Конкурсът в Направление "Танцово изкуство" се оценяваше ог жури в състав - проф. д.изк. Анелия Янева - ръководител на специалност "Съвременна хореография" в ЮЗУ,  доц. Петър Петров - хореограф, Димитър Шопов - хореограф-режисьор в танцов клуб "Абракс" и Дамян Кръстев - хореограф.

Журито беше затруднено при оценяването на танцовите колективи, които показаха завидни изпълнителски качества на сцената. И все пак 3 от най-добрите, между които и Танцова формация "АСТРА",  се откроиха от останалите. Танцьорите на "АСТРА" спечелиха симпатиите на журито и публиката със своята визия и перфектни танцови изпълнения и се завърнаха от фестивала с КУПА и пет призови места.

 

 

Невероятните момичета на Галя Златкова за пореден път доказаха, че са добре подготвени  да се доказват на наша и международна сцена като едни от най-добрите танцьори и получиха заслужени награди.

Те грабнаха Голямата награда на Община Петрич - КУПА за отлично представяне, цялостно участие на формацията в трите възрастови групи и най-добра визия на сцената, която връчи  Председателя на Общински съвет, Община Петрич - г-н Георги Тренчев. И още:

ПЪРВО МЯСТО в IV-то направление "Танцово изкуство", стил "Характерни танци" за първа възрастова група, за танца "Далечният изток", ПЪРВО МЯСТО в IV-то направление "Танцово изкуство", стил "Характерни танци" за втора възрастова група, за танца "Мексикана", ВТОРО МЯСТО в същото направление за мини група, за танца "Малките каубойки" и ТРЕТО МЯСТО в IV-то направление, стил "Модерни танци" за втора възрастова група, за танца "Трепетът на душата".

Специалната награда за най-малък участник във фестивала, бе присъдена на 3-годишната Дия Достумска.

 

 

Доволни и щастливи от своите постижения, прекрасните танцьори на ТФ "АСТРА" си обещаха и в бъдеще да продължат да се представят отлично на наши и международни фестивали и да обогатят биографията си като печелят още и само големи награди.

Нека им пожелаем успех и големи творчески постижения в бъдеще.

 / Виж още снимки в ТУК/


БЛЕСТЯЩО ПРЕДСТАВЯНЕ НА ТФ "АСТРА"- БЛАГОЕВГРАД

в PERFORMING ARTS FESTIVAL, СЪРБИЯ - 08.04.2017 година

 

 

Танцьорите от ТФ "АСТРА" - Благоевград, се завърнаха доволни и щастливи от участието си в Performing Arts Festival, Сърбия с много отличия и награди - 8 купи, грамоти и медали за всички участници в танцовата надпревара.  Формацията се представи в конкурса с 4 възрастови групи в два стила - модерни и съвременни танци и шоу денс.  Изпълненията бяха оценявани от 6 членно жури по всички правила и стандарти на международните конкурси. С прекрасните си изпълнения, талантливите момичета на г-жа Галя Златкова, успяха да преборят конкуренцията и спечелиха 6 първи, 1 второ и 1 трето място в категорите и стиловете, в които се състезаваха.

 

 

Първо място, купа, грамоти и медали за възрастова група до 7 години, в стил модерни и съвременни танци; Първо място, купа, грамоти и медали за възрастова група от 8 - 12 години, в стил модерни и съвременни танци; Първо място, купа, грамоти и медали за възрастова група от 8 - 12 години, в стил шоу денс.

 

 

Първо място, купа, грамоти и медали за възрастова група от 9 - 15 години, в стил модерни и съвременни танци; Трето място, купа, грамоти и медали за възрастова група от 9 - 15 години, в стил шоу денс.

 

 

Първо място, купа, грамоти и медали за възрастова група над 15 години, в стил модерни и съвременни танци; Първо място, купа, грамоти и медали за възрастова група над 15 години, в стил шоу денс;  Второ място, купа, грамоти и медали за възрастова група над 15 години, в стил модерни и съвременни танци.

 

 

Напълно заслужени награди за невероятните изпълнения на момичетата от ТФ "АСТРА", за впечатляващото им присъствие на сцената и за красотата, която поднесоха на публиката с много финес и професионализъм. Едно запомнящо се участие, както за танцьорите, така и за домакините. Прекрасните момичета на г-жа Галя Златкова спечелиха симпатиите и любовта на многобройната публика и бяха силно аплодирани след всяко тяхно изпълнение.

Гостоприемните домакини на събитието пък, в лицето на г-н Novica Djokic Djole, главен организатор и директор на фестивала,  доволни от участието на ТФ "АСТРА" изненадаха  красивите момичета на г-жа Галя Златкова със звездна торта, специално направена за гостите от България. Формацията получи покана за участие в 10-то юбилейно издание на фестивала, което ще се проведе през 2018 година.

 

С МНОГО ОТЛИЧИЯ И НАГРАДИ СЕ ЗАВЪРНАХА ТАНЦЬОРИТЕ

НА ТФ "АСТРА" ОТ XI НАЦИОНАЛЕН ТАНЦОВ ФЕСТИВАЛ

"РИТЪМЪТ В СЪРЦЕТО МИ" 2017 - СОФИЯ

 

 

Единадесетото издание на Националният танцов фестивал "Ритъмът в сърцето ми" 2017 се проведе в спортната зала "Триадица" - гр. София в два поредни дни - 25 и 26 март 2017 година. Организатори на фестивала бяха Народно читалище "Света София- 1997", с подкрепата на Столична община - район "Средец" и  СО – Дирекция ПИСТ.

Танцова формация "АСТРА" с худ. ръководител Галя Златкова, участва преаз втория ден на фестивала в Направление "Съвременни и модерни танци", като представи танци в трите възрастови групи - до 9 години, от 10 - 14 години и над 15 години.

Участниците бяха оценявани от компетентно жури н състав:

Росен Канев - премиер-солист на Софийската опера и балет и преподавател в Националното училище за танцово изкуство -София, Олеся Пантикина - хореограф и репетитор на балет "Арабеск" и преподавател по съвременни танцови техники в НУТИ - София, Алфредо Торрес - кубински танцьор и хореограф, преподавател по латино танци, както и директора на фестивала - Нели Бенбесат.

Независимо от големия брой участници и силната конкуренция - повече от 30 състава и индивидуални изпълнители с над 700 участника, талантливите момичета от ТФ "АСТРА" успяха да се наредят в челната шесторка на фестивала, като спечелиха грамоти и купи в трите възрастови групи, от които второ място за отлично представяне и купа за втора възрастова група, приз за дебют и грамота "Талант на 2017" за Дия , също така и парична награда от 100 лв. за отлично представяне в трите възрастови групи.

 

 

Изненада за журито и публиката се оказа най-малката танцьорка на "АСТРА" - 3 годишната Дияна Достумска - Дия. Тя се качи на сцената и много самоуверено дефилира по нея, след което застана точно по средата и като един завършен артист започна изпълнението на своя соло танц "Обичам да танцувам". Бурни аплодисменти огласиха залата, но това и даде още по-голямо самочувствие и желание за изява и тя отбеляза своя дебют с невероятен успех.

 

 

Танцът "Момичето и клоуните", отново във възрастовата група до 9 години, направи много силно впечатление със своята раздвиженост, артистичност и елементи на клоунада. Изпълнението предизвика много усмивки и настроение в публиката и заслужено получи нейните аплодисменти и второто място на стълбицата на победителите.

 

 

Отлично представяне на участниците от ТФ "АСТРА" във  втора възрастова група от 10 до 14 години. С много настроение и ритъм, в абсолютен синхрон, бе изигран танца "В ритъма на рок 'н' рола" от талантливите момичета на формацията. В крайното класиране, те заеха 6-та позиция  от общо 13 състава от същата категория, с които се състезаваха.

 

 

С много финес, женственост и плавни движения, бе изигран първият танц "Трепетът на душата" от прекрасните момичета в трета възрастова група. Вълнуващо изпълнение, което прикова вниманието на жури и публика. Вторият танц "The Diary of Jane" на момичетата от същата възрастова група, изигран по всички правила на конкурса, също бе представен по блестящ начин. От 17 състава в трета възрастова група, талантливите танцьори на "АСТРА" затвърдиха позицията си в челната шесторка на фестивала, като се класираха на 4-то място.

С това свое представяне на фестивала, Танцова формация "АСТРА" достойно се нареди в челните редици на най-добриге танцови групи и състави в страната и за сетен път доказа, че има сили и възможности да се състезава като един добър екип. И за всичко това, трябва да благодарим на худ. ръководител Галя Златкова, за нейния професионализъм и всеотдаен труд в името на изкуството и на децата.

Благодарим на организаторите на 11-то издание на Национален танцов фестивал „Ритъмът в сърцето ми“ за добрата организация и условията, които създадоха, за да протече нормално състезателния ден. Благодарим на родителите и на всички, които ни подкрепят.

 

Начало