astra

 

 

 

гр. Благоевград

Моб.тел : 0886 / 844 416

Галя Златкова


 

ТРЕТИ ДЕТСКИ ЗИМЕН ФЕСТИВАЛ НА ИЗКУСТВАТА

„СРЕБЪРНА ЗВЕЗДА” - гр. СОФИЯ

 

С купа и грамота за отлично представяне се завърнаха най-малките, средните и по-големи танцьори на ТФ"АСТРА" от участието си в ТРЕТИЯ ДЕТСКИ ЗИМЕН ФЕСТИВАЛ НА ИЗКУСТВАТА „СРЕБЪРНА ЗВЕЗДА”,  който се проведе в Модерен театър - гр. София на 13.12.2014 година.

 С "ДА ТАНЦУВАМЕ ЗУМБА" децата от най-малката група на формацията откриха първия концерт на фестивала и направиха своя дебют на танцовата сцена.

"ТАБОРЪТ" и "МОМИЧЕТО И КЛОУНИТЕ", бяха другите два танца, с които красивите момичета на "АСТРА" впечатлиха зрителите и гостите на фестивала и съвсем заслужено спечелиха бурни аплодисменти от публиката.

 

 

Най-малките танцьорки на ТФ"АСТРА" - Иванина, Йоана, Мария, Михаела, Александра и Вержиния,  си тръгнаха много щастливи и доволни от своето първо участие на танцовата сцена. Тук те получиха и първите си грамоти и коледни подаръци за своя дебют  и отлично представяне във фестивала.

 В групата на най-малките са Али и Жаси, но те вече могат да се гордеят със своето второ участие на фестивален форум и с много концерти и турнета на формацията през 2014 г., където двете красавици имат роля и са солистки в танца "Таборът".

 

ШЛАГЕРИ ПОД ЮЖНОТО НЕБЕ

танцов ревю - спектакъл

 

В Танцовият ревю-спектакъл "Шлагери под южното небе", организиран от Факултета по изкуствата при ЮЗУ "Н. Рилски" - Благоевград, който се проведе на 24 октомври от 18.00 часа в зала "Яворов", участваха студенти от специалностите БНХ, "Съвременна хореография" и "Промишлени изкуства и мода".  Изненада за присъстващите в залата беше участието на възпитаниците на ТФ "АСТРА" с ръководител Галя Златкова - Кристина Цанева, Михаела Кайнакчиева, Даяна Пеева, Кристина Златкова, Вероника Миткова, Десислава Гайдаджиева и Никол Точева.

Не случайно проф.д.изк. Анелия  Янева, ръководител на катедра "Съвременна хореография", избра точно момичетата на "АСТРА" да представят Колекцията от костюми и облекла на младата дизайнерка Стефани Каракашева, студентка от "Промишлени изкуства и мода" от класа на доц. Мария Блажева.

Красота, финес, изящество и професионализъм, показаха с присъствието си на сцената талантливите момичета от ТФ"АСТРА".  Те не отстъпиха с нищо на изпълненията на набиращият скорост спектакъл на студентите и показаха за пореден път, че заслужено получават аплодисментите на публиката.

 

 

Хореографията на ревю "ЦВЕТНИ КАРЕТА", бе осъществена от Елеонора Лазарова, бивша танцьорка на Танцова формация"АСТРА", а на ревю "ТОЧКИ - РАЙЕ" от Моника Бельова - и двете студентки в първи курс, специалност "Съвременна хореография" от класа на проф.д.изк.Анелия Янева.

На финала, в знак на благодарност и признателност за съдействието по осъществяване на този спектакъл, заедно с всички участници,  на сцената  бе поканена  да се качи г-жа Галя Златкова - худ. ръководител на ТФ "АСТРА".

 

НА ФЕСТИВАЛ В ГР.ДЕЛЧЕВО, Р.МАКЕДОНИЯ

5 септември 2014 година

 

 

Участието на състави от Младежки дом - Благоевград в Международния фестивал на модерните танци и балет „БАЛКАНЪТ ПЕЕ И ТАНЦУВА” - Делчево 2014, затвърди политиката на Община Благоевград за продължаване и развиване на трансграничното  сътрудничество между двете държави. Форумът се провежда за първи път в македонската община. Организатор е Домът на културата "Никола Вапцаров", гр.Делчево, Република Македония.

Домакините дадоха възможност благоевградските таланти да се изявят с едночасова програма на 5-ти септември. Танцова формация „АСТРА”, Хип-хоп формация "Ех Крю", Клуб по спортни танци "Благоевград", Студио за джаз и поп пеене "Дрийм" , представиха пред македонската публика модерните музикални форми на обучение сред подрастващите. Директорът на Културния дом в Делчево Любчо Петревски настоя за гостуването на българските състави,  за да се постави начало и в македонската погранична община да се развива съвременният танц.

Със своя богат репертоар от характерни и съвременни танци ТФ"АСТРА" отново успя да спечели публиката, този път македонската. Пет от най-новите си танци, представиха на фестивалната сцена талантливите момичета от формацията. Много овации и похвали бяха отправени към худ. ръководител Галя Златкова за отличното представяне на състава от организаторите и гостите на фестивала. С нови приятелства и покани за участие в други танцови фестивали, момичетата от ТФ"АСТРА" се завърнаха щастливи и доволни  от своето представяне. 

Фестивалът завърши с дискотека за всички участници във форума, организирана от  Младежки дом - Благоевград.

И домакините и гостите си обещаха да продължат сътрудничеството, като работят за развитие на изкуството и културният обмен помежду си, които със сигурност са предпоставка за създаване на приятелски отношения и запазване мира на Балканите.

 

 

ПОЧЕТНА СЕСИЯ "60 ГОДИНИ ОТ НАВОДНЕНИЕТО В БЛАГОЕВГРАД

"23 юли 2014 г., зала "22 септември"

 

С танцова интерпретация на емблематичната българска народна песен "Притури се планината", станала популярна в изпълнение на голямата ни певица Стефка Съботинова, се представиха момичетата от Танцова формация”АСТРА” на проведената извънредна почетна сесия на Общински съвет - Благоевград. Повод за заседанието бе 60-ата годишнина от най-голямото в историята на Благоевград наводнение.

Танцова формация"АСТРА" с худ.ръководител Галя Златкова се утвърди като една от най-ярките формации в страната, следвайки свой собствен стил, професионализъм и феерия от елегантност и красота и не случайно специалистите от отдел "Култура" в Благоевград избраха точно тях да открият общинската сесия с един от най-патриотичните танци в своя репертоар.Тържественото заседание се проведе на 23 юли 2014 г. в зала ''22 септември''. Радослав Тасков, председател на Общински съвет - Благоевград откри заседанието, като припомни историята на наводнението в Благоевград от 1954 г., което е взело 13 жертви и е причинило непоправими за времето си разрушения.

 

 

"Притури се планината" в изп. на ТФ "АСТРА" с худ.ръководител Галя Златкова

 

ТФ "АСТРА" след откриване на извънредната общинска сесия

на Общински съвет - Благоевград

 

ОСМИ МЕЖДУНАРОДЕН ТАНЦОВ ФЕСТИВАЛ "ЗАЕДНО ПОД ДЪГАТА"

Благоевград, 7юни 2014 година

Международният танцов фестивал "Заедно под дъгата" събра над 450 млади танцьори от страната и чужбина в Благоевград. Международният фест се провежда за осма поредна година под егидата на Община Благоевград и Общински младежки дом - Благоевград. Правото да открие и закрие фестивала заслужено бе дадено от организаторите на Танцова формация "АСТРА" с худ. ръководител Галя Златкова, като най-представителен и дългогодишен състав към дома. Г-жа Златкова с право може да се гордее с постиженията си. Само през последния творчески сезон формацията има 4 нови постановки, с които успешно присъства в културния афиш на града. Със своя репертоар, "АСТРА"се превърна в гвоздеят на програмата на фестивала.

"Притури се планината", по музика на едноименната песен на известната българска певица Стефка Съботинова, бе първия танц, с който бе даден старт на фестивала. Най-малките участнички на формацията пък, се представиха с новия си танц "Момичето и клоуните". Тяхното атрактивно изпълнение внесе много ведро настроение и усмивки в публиката,  която въпреки горещия ден  остана на площада до края, за да ги аплодира.

 

 

Гала концертът, който се състоя от 18.00 часа на  пл."Македония", отново бе открит от талантливите момичета на "АСТРА", с най-новия танц на формацията "Самодивска омая", постановка на гост хореографа Маргарита Братоева. С този спектакъл, момичетата спечелиха възторга не само на публиката, но и на останалите участници във феста. Един от ръководителите на чуждите групи определи танца като неземна симфония.

                                  "Самодивска омая"/ Виж още снимки /

 

На финала момичетата от ТФ"АСТРА" взривиха публиката с една от последните си танцови постановки "Таборът". С бурни аплодисменти и много емоции завърши този танцов форум, от който най-доволни си тръгнаха танцьорите от ТФ"АСТРА", защото със своя неоспорим талант в танцовото изкуство  успяха да допринесат за доброто настроение на зрителите и гостите на града.

 

Момичетата от ТФ "АСТРА" за пореден път доказаха, че са най-представителния състав на Благоевград в този жанр.

 

                   

                              Криси и Ванина Цаневи                                                                     Галя Златкова - худ. ръководител

 

БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОНЦЕРТ "ПОДАЙ РЪКА НА ФИЛИП"

ДТ"Н.ВАПЦАРОВ" - 28.02.2014 година

 

 

 Виктория, Александра и Жасмина са най-малките танцьорки, които по нищо не отстъпиха на каките и

 внесоха още повече настроение в този жизнерадостен танц

 

Огромният труд на Галя Златкова и нейните момичета и професионалното изпълнение на танца, бяха възнаградени от многобройната публика с продължителни аплодисменти. След концерта, талантливите танцьорки на "АСТРА" поднесоха цветя на худ. ръководител Галя Златкова и хореографа-постановчик Маргарита Братоева, в знак на признателност за отлично свършената работа и по повод премиерния спетакъл на "Таборът",който за първи път бе показан на сцената на ДТ"Н.Вапцаров" - Благоевград.