astra

 

 

 

 

гр. Благоевград

Моб.тел : 0886 / 844 416

Галя Златкова

 

 

ГАЛЕРИЯ "МОРСКА ЗВЕЗДА" 2019

ГАЛЕРИЯ "ЮЖНИ СЛЪНЦА"

ГАЛЕРИЯ "РИТЪМЪТ В СЪРЦЕТО МИ"

 

ЗАПОВЯДАЙТЕ ДА ОТПРАЗНУВАМЕ ЗАЕДНО 35-ГОДИШНИЯ ЮБИЛЕЙ НА ТАНЦОВА ФОРМАЦИЯ "АСТРА"

 

Класически и любими танци, които са станали символ на танцовата формация през годините ще бъдат преплетени с нови хореографии, които ще илюстрират историята на 6 випуска. Вдъхновен от филмаНай-великият шоумен”, „Милион мечти е спектакъл, който има за цел да преразкаже историята наАСТРА и всички премеждия, щастливи, забавни, трудни и незабравими моменти, пред които са били изправени госпожа Галя Златкова и нейните момичета през годините.

 

ОЧАКВАМЕ ВИ!

 

20.06. 19.00 ч. и 21.06. 19.00 ч. в театралната зала на АУБ

 

 

С ТАНЦОВА ФИЕСТА В ГЪРЦИЯ ТФ "АСТРА"  ОТБЕЛЯЗА КРАЯ НА ТВОРЧЕСКИЯ СЕЗОН 2018 / 2019 г. 

 

Момичетата от Танцова формация "АСТРА" се завърнаха от Шестия Международен фестивал на музикалното и танцово изкуство "МОРСКА ЗВЕЗДА" 2019, който се проведе от 13 - 16 юни в красивия гръцки курорт Паралия Катерини, заредени с много емоции и красиви преживявания. За първи път тази година, организаторите бяха поканили изцяло български състави и изпълнители, но това не се отрази на качеството на фестивала, напротив - този фестивал ще бъде запомнен не само от участниците, но и от гръцката публика и чуждестранните туристи и гости на града, които бяха изпълнили до краен предел централния площад. Българските деца дефилираха всеки ден преди концертите по улиците на града и гордо развяваха българския флаг. Трите възрастови групи, с които ТФ "АСТРА" взе участие във фестивала предизвикаха фурор с перфектното изпълнение на 16 танца - характерни, модерни, съвременни и хип-хоп танци и 5 песни в изпълнение на поп и джаз изпълнителката Ивана Спасова - настоящ танцьор във формацията. Независимо, че фестивала нямаше конкурсен характер, красивите момичета танцуваха с много хъс и настроение, показвайки най-доброто от своя репертоар, водени от желанието да доставят радост на многобройната публика.

В рамките на 3 дни децата на "АСТРА" представиха ИСТИНСКА ФИЕСТА от красиви танци, костюми наситени с многообразие от багри и цветове и спираща дъха музика, като всеки ден репертоара беше различен и публиката с нетърпение очакваше да се появят на сцената и да я изненадат с нещо ново. Много радост и удовлетворение сред зрителите предизвикаха изпълненията на талантливите танцьори от "АСТРА", които танцувайки, истински се забавляваха. И не случайно получиха най-високата оценка - бурните аплодисменти на най-безпристрастното ЖУРИ - многоуважаемата публика. ТФ "АСТРА" заслужено получи награди за най-масово участие и за отличното си представяне в VI-я Международен фестивал на танцовото изкуство "Морска звезда" 2019 година - Плакет и грамота за участие и четири индивидуални грамоти за солистите - Кристина Цанева, Михаела Кайнакчиева, Теодора Георгиева - бивш танцьор в "АСТРА" и поп и джаз изпълнителката Ивана Спасова.  

ТФ „АСТРА“ СЕ ЗАВЪРНА С МНОГО ОТЛИЧИЯ ОТ
В XX-Я МДК „ЮЖНИ СЛЪНЦА“ ПЕТРИЧ 2019

Юбилейният XX-ти МЕЖДУНАРОДЕН ДЕТСКИ КОНКУРС „ЮЖНИ СЛЪНЦА“ 2019 се проведе от 02 – 04 май в гр. Петрич. В него взеха участие 1200 изпълнители от България, Италия и Северна Македония. Организатори на конкурса са МОН, РУО - Благоевград, Национален дворец на децата – София, Община – Петрич и ЦПЛР – ОДК – Петрич.
Танцьорите от ТФ "АСТРА" участваха в конкурса с три възрастови групи в три направления - характерни, модерни и хип-хоп танци. Със завоюваните от тях две първи и три втори места, талантливите деца на формацията се наредиха сред победителите.
Със своите изпълнения ТФ "АСТРА" придаде много цвят и настроение на сцената и заслужено обра овациите на публиката, която е най-точния барометър за успеха на изпълнителите! Поздравления за г-жа Галя Златкова за високия професионализъм, с който работи с децата на "АСТРА", за да бъдат винаги на върха в класациите! Прочети повече.../


ОГРОМЕН УСПЕХ ЗА ТАНЦОВА ФОРМАЦИЯ "АСТРА"

 ОТ УЧАСТИЕ В НАЦИОНАЛЕН ТАНЦОВ ФЕСТИВАЛ

На 23 и 24 март 2019 г. в спортна зала "Триадица", гр. София за тринадесета поредна година се проведе едно от най-големите събития на столицата в сферата на танцовото изкуство – НАЦИОНАЛЕН ТАНЦОВ ФЕСТИВАЛ „РИТЪМЪТ В СЪРЦЕТО МИ“ 2019. Във фестивала тази година участваха 94 колектива с общ брой 2258 танцьори от цяла България, които се състезаваха в три възрастови категории - деца до 9 години; деца и юноши от 10 до 14 години и над 15 години. Невероятните танцьори на ТФ „АСТРА“ показаха и доказаха за пореден път, че освен талант притежават борбеност и силен дух, като издържаха геройски на напрежението и силната конкуренция на състави от София, Бургас, Варна, Стара Загора, Перник и др.
Да се състезаваш със силна конкуренция е трудно, но ти дава представа къде се намираш и те мотивира. А танцьорите от "АСТРА" се справиха с предизвикателството и успяха да се качат на НАЙ-ВИСОКОТО СТЪПАЛО на стълбицата на победителите. Прочети повече.../БЛЕСТЯЩО ПРЕДСТАВЯНЕ НА ЗЛАТНОТО МОМИЧЕ - ДИЯ
В VII-Я НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС "ПЪТ КЪМ СЛАВАТА"

Най-малката танцьорка на ТФ "АСТРА" Дияна Достумска - Дия, участва като солист в седмото издание на Националния конкурс "ПЪТ КЪМ СЛАВАТА" 2019, който се проведе от 08 - 10 февруари в РКИЦ - София. Тя представи два танца в направление "Характерни танци", първа възрастова група до 7 години. Нашата чаровна танцьорка Дия успя да спечели безапелационната оценка на професионално жури в състав: Цветанка Гергинова, Росен Михайлов и Росен Канев с максимален брой точки и заслужено получи Диплом ПЪРВО място и златен медал.

Талантливото дете омая публиката с магнетичното си присъствие на сцената, като показа завидни театрални и танцови качества и умения.

Прочети повече.../

 


3  4  5 6