astra

гр. Благоевград Моб.тел : 0886 / 844 416 Галя Златкова

БЛЕСТЯЩО ПРЕДСТАВЯНЕ НА ЗЛАТНОТО МОМИЧЕ - ДИЯ

В VII-Я НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС "ПЪТ КЪМ СЛАВАТА"

Най-малката танцьорка на ТФ "АСТРА" Дияна Достумска - Дия, участва като солист в седмото издание на Националния конкурс "ПЪТ КЪМ СЛАВАТА" 2019, който се проведе от 08 - 10 февруари в РКИЦ - София. Тя представи два танца в направление "Характерни танци", първа възрастова група до 7 години. Нашата чаровна танцьорка Дия успя да спечели безапелационната оценка  на професионално жури в състав:  Цветанка Гергинова, Росен Михайлов и Росен Канев с максимален брой точки и заслужено получи Диплом ПЪРВО място и златен медал. Талантливото дете омая публиката с магнетичното си присъствие на сцената, като показа завидни театрални и танцови качества и умения. Участници и зрители в такт с музиката подкрепяха през цялото време безупречните изпълнения на прекрасната Дия, която се превърна в любимка на всички присъстващи в залата. Златното момиче на "АСТРА" - Дия, уверено и с бързи крачки върви по пътя към славата. Тя има зад гърба си множество златни медали и отличия от участията си в наши и международни конкурси и фестивали. Нека и пожелаем здраве, щастие, бъдещи творчески успехи и все така да радва публиката със своите изпълнения.

С това участие, ТФ "АСТРА" с худ. ръководител Галя Златкова отбеляза първата си конкурсна дестинация за 2019 година и показа пред цяла България, че във формацията се подготвят отлични танцьори, с чиито постижения с право може да се гордее.

Националният конкурс „ПЪТ КЪМ СЛАВАТА“ е най-мащабния конкурс на територията на България, който се организира от АРТ ЦЕНТЪР "КЪРНОЛСКИ“ за седма поредна година. Събитието е под патронажа на д.ик.н. Янка Такева, Председател на Синдиката на българските учители със съдействието на Министерството на образованието и науката, Регионален инспекторат по образованието – гр.София, Дом на културата «Средец» София. Директор на конкурса: г-жа Снежана Полихронова – Кърнолска. 

В тазгодишния конкурс взеха участие 1576 талантливи деца и младежи от цяла България в различни танцови и музикални направления и възрастови категории. КОНКУРСНИ КАТЕГОРИИ Танц: съвременен (модерен) танц, характерен танц, хип-хоп, класически балет (солисти, камерни формации, големи формации) . Поп вокал: солисти, камерни формации, големи формации. Инструменталисти: пиано, цигулка, виолончело, тромпет, акордеон, китара (солисти, камерни формации, ансамбли, оркестри). Фолклор: вокал, танци, инструментал. (солисти, камерни формации, ансамбли)

Изказваме нашата благодарност на директорите и организаторите на конкурса от ART CENTER KARNOLSKY/Арт Център Кърнолски - Председател Димитър Кърнолски - син и Зам. председател Снежана Полихронова - Кърнолска  за добрата организация и спокойното протичане на конкурсната програма.